Heb je pijnklachten en ben je op zoek naar een oplossing? FreezeYou Cryotherapie helpt je!

Cryobehandeling pijnverlichting

Cryotherapie zorgt voor pijnverlichting

Het anti-zwelling en anti-ontstekingseffect heeft niet alleen voordelen op het gebied van sport en revalidatie. Ook heeft het een groot esthetisch voordeel. Herstel na cosmetische plastische operaties zou zo kort mogelijk moeten duren. Zwellingen en ontstekingen kunnen door cryotherapie aanzienlijk verminderen.

Pijn bij reuma: ontstaan cryotherapie als behandeling tegen reumatoïde artritis

Cryotherapie werd in 1978 in Japan geïntroduceerd. Yamauchi heeft medicijnen ontwikkeld om patiënten met reumatoïde artritis te behandelen. Dr. Yamauchi ontdekte dat cryotherapie de pijnsymptomen van patiënten aanzienlijk kan verminderen. Zijn methode is om de buitenste laag van de huid tijdelijk te koelen met stikstof. Hierdoor komen endorfines vrij, waardoor pijn wordt verminderd.

Doorontwikkeling cryotherapie als behandelmethode reumatische aandoeningen

Europese onderzoekers hebben de reikwijdte van hun onderzoek vergroot en hun methoden verbeterd. Zo ontstond cryotherapie van het hele lichaam als een therapievorm waarbij het hele menselijk lichaam, inclusief het hoofd, wordt blootgesteld aan een temperatuur van -110 graden. Uit de studie bleek dat niet alleen de pijn van de patiënt werd verminderd, maar ook de geest verbeterde. Ook bleek dat cryotherapie de hoeveelheid en de mate van ontsteking (ontstekingswaarde) daadwerkelijk verminderde.

 

Voordelen Cryotherapie

  • Risico’s op blessures verminderen 
  • Verlichten van pijn
  • Verjongen van de huid 
  • Verminderen van cellulitis 
  • Detox voor het lichaam 
  • Verminderen van stress 
  • Verbeteren van slaapduur

TERUGBELSERVICE

Vul uw naam en telefoonnummer in, en wij bellen u z.s.m. terug

Direct contact opnemen?

VOLG ONS

Volg ons op Facebook of bekijk onze video's op Youtube