Welkom bij FreezeYou
Natuurlijke pijnbestrijding en versterking van het imuunsysteem!
Reserveer onlineWeet je hoe het voelt om bedwelmd te zijn als je tijdens het sporten niets meer kunt en ineens een enorme energieboost krijgt? Of misschien heb je jezelf eerder bezeerd en in het begin helemaal geen pijn? De reden is endorfine. Endorfines werken samen met andere boodschappersubstanties zoals adrenaline en serotonine om geluk te reguleren en ons een goed gevoel te geven.
Door eenmaal per week bevroren trombine in te voeren, wordt de stress verminderd en voelt u zich positiever. Hoe werkt het? De belangrijkste reden is dat extreme kou endorfine produceert. Endorfines zijn de snelste antistresshormonen. Cortisol brengt je lichaam in een staat van stress, en endorfines zorgen ervoor dat je geen stress krijgt. Dit is de reden waarom als u regelmatig koelmiddelen gebruikt, de stress aanzienlijk wordt verminderd. Endorfines hebben ook een pijnstillende werking, dus als je nog steeds last hebt van lichamelijke pijn, krijg je ook een pijnstillende werking. Naast het verminderen van stress, kan cryotherapie u ook gelukkiger maken. Door de extreme kou maak je ook veel serotonine aan. Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Stress heeft een negatief effect op de aanmaak van serotonine, maar cryotherapie maakt het overvloediger. Serotonine zorgt er niet alleen voor dat je je beter voelt, het zorgt er ook voor dat je beter slaapt, minder hoofdpijn krijgt en stimuleert je seksleven. Allemaal goede redenen om regelmatig cryo-lectine in te voeren!
Endorfines zijn hormonen die door het lichaam worden aangemaakt. Dit betekent dat ons lichaam het zelf aanmaakt en dat we het niet via de voeding hoeven op te nemen. Hormonen worden voornamelijk gebruikt als natuurlijke analgetica of anesthetica. Daartoe hechten hormonen zich aan receptoren in ons ruggenmerg en onze hersenen. Pijnprikkels kunnen niet meer worden overgedragen naar het pijnverwerkingscentrum van de hersenen. Door het vrijkomen van endorfine kunnen we de pijn door persoonlijk letsel niet direct opmerken.
Endorfines helpen ons vooral om extreme situaties te tolereren. Bij een ongeval, bijvoorbeeld door het vrijkomen van endorfine, zullen we ons niet meteen gekwetst voelen. Hierdoor kunnen we veilig zijn of wachten op hulp. Ook in andere situaties, zoals bij het rijden in een achtbaan, zal het gehalte aan endorfine in het bloed toenemen. Misschien heb je deze bedwelmende toestand vol gelukshormonen zelf ervaren. Volgens een populair gezegde worden endorfines ook wel gelukshormonen genoemd. Dit komt omdat hormonen ook vrijkomen bij positieve gebeurtenissen. Als ons lichaam vol endorfines zit, komen we in een staat van bedwelmde opwinding en voelen we ons volkomen gelukkig. Dit komt doordat endorfines aan dezelfde receptoren binden als opioïden en vergelijkbare effecten hebben als morfine. Daarom worden endorfines in het lichaam ook wel morfine genoemd. Opioïden zijn zeer effectieve pijnstillers en zijn alleen op recept verkrijgbaar. Ze kunnen pijn en andere negatieve emoties in ons lichaam verlichten.
De meest fundamentele rol van endorfines kan zijn om pijn te verlichten en de stemming te verbeteren. De lichaamseigen hormonen kunnen echter ook aan andere effecten worden toegeschreven. Deze zijn echter niet wetenschappelijk bewezen. Andere effecten kunnen zijn:
Beter slapen
Minder stress
Versterkt immuunsysteem
Vorming van geslachtshormonen
Regulering van het hongergevoel
Endorfines verschijnen meestal samen met andere boodschappersubstanties. Andere stemmingsverbeteraars in ons lichaam zijn: serotonine, dopamine, norepinephrine, fenethylamine en oxytocine. Ze werken als endorfine en geven je een goed gevoel.