Heb je pijnklachten en ben je op zoek naar een oplossing? FreezeYou Cryotherapie helpt je!

Wat wil je weten?

Een cryocabine en een cryosauna wat is het verschil?

Bij een cryosauna wordt de cabine gekoeld door middel van stikstof. De stikstof wordt onderin de sauna ‘gespoten’. Hierdoor heerst er een zeer onregelmatige temperatuur in de sauna. Tevens is stikstof een gevaarlijke stof waarbij de klant risico loopt op een koude verbranding. Een ander nadeel is dat het hoofd van de klant zich niet in de sauna bevindt en dus niet blootgesteld wordt aan de kou.FreezeYou werkt met een Cryocabine. In de cabine heerst een constante temperatuur van  -85 graden. Deze temperatuur wordt verkregen door middel van elektriciteit. Er is dus geen kans op koude verbranding.

De verschillen tussen een ijsbad een een cryobehandeling 

Tijdens een whole body cryotherapie sessie kan de atleet vrijwel direct door gaan met trainen. De spieren zijn goed doorbloed en kunnen in de droge kou niet bevriezen. Ook voelt de koude droge lucht veel aangenamer dan een ijsbad. Een ijsbad wordt in de sportwereld ook regelmatig gebruikt voor revalidatie. Tijdens een ijsbad bevriezen weefsels en spieren. De bevroren spieren zullen tijdelijk hun kracht verliezen, wat goed is voor het herstel. Echter heeft het lichaam een dag rust nodig om te herstellen, waardoor de atleet niet eerder kan trainen dan de volgende dag.

Wat kost een Cryobehandeling?

Een behandeling in de FreezeYou cryocabine kost voor een eenmalig consult 35,00€. Breng je vaker een bezoek dan is een beurtenkaart interessanter en koop je 5 sessies voor 145,00 € of 10 sessies voor 260,00 €.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken. Tijdens onze persoonlijke intake bekijken we jouw individuele doelen en stellen we een actieplan op.

Wat zijn de risico's van een Cryobehandeling?

Een Cryotherapie behandeling is een risicoloze behandeling. Wel krijg je een hogere bloeddruk, dit zal echter maar tijdelijk zijn. Wel is het belangrijk de contra-indicaties door te nemen. Wanneer je een of meerdere contra-indicaties hebt is het niet verstandig een cryo sessie te ondergaan. Lees hier meer over de contra-indicaties.

Kun je teveel behandelingen ondergaan?

Nee, Cryotherapie is een geheel veilige behandeling. Het wordt in sommige gevallen zelfs aangeraden dagelijks een sessie te doen. Maximaal 2 sessies per dag!

Is Cryotherapie veilig?

Cryotherapie behandelingen worden al ruim 30 jaar uitgevoerd over de hele wereld. Dit laat dan ook zien dat het een volkomen veilige behandeling is. Wel zal je goed moeten luisteren naar de instructies die gegeven worden. Tevens mag het huidoppervlak niet nat zijn en moeten alle sieraden af tijdens de behandeling.

Doet de Cryobehandeling pijn?

Een sessie in een cryo cabine van -85 graden doet absoluut geen pijn. De lucht in de cabine is namelijk extreem droog. Hierdoor ligt de gevoelstemperatuur een stuk hoger. De behandeling duurt maar 3 minuten, voor je het weet heb je het alweer achter de rug. In de praktijk zien we dat vrijwel iedereen de behandeling vol kan houden.

Wat als je wilt stoppen met de Cryobehandeling?

Wil je stoppen met de cryo behandeling dan is dit geen enkel probleem, de deur van de cabine zit niet dicht dus je kunt er ten alle tijden uit stappen.

Moet je douchen voor de Cryobehandeling

Het is niet aan te raden om te douchen voordat je een Cryotherapie behandeling gaat volgen. Je huid moet namelijk helemaal droog zijn. Aangezien je tijdens de Cryotherapie sessie ook droog blijft, hoeft je na de behandeling ook niet te douchen.

Wat heb ik aan tijdens de Cryobehandeling?

De behandeling heeft enkel effect wanneer de huid zo min mogelijk bedekt is. Alleen voor de uitstekende lichaamsdelen is er bescherming nodig, denk aan de oren, voeten en de vingers.

  • Handschoenen, muts, sokken en mondkapje.
  • Mannen: badkleding of een kort sportbroekje
  • Vrouwen: badkleding of een kort sportbroekje en een top
 

Kun je ziek worden van een Cryobehandeling?

Nee, dit is niet mogelijk. Door de kou zal de lichaamstemperatuur tijdelijk gaan stijgen. Het immuunsysteem gaat vervolgens aan de slag om aan te sterken, hierdoor is het risico op verkoudheid zelfs lager.

 

Voordelen Cryotherapie

  • Risico’s op blessures verminderen 
  • Verlichten van pijn
  • Verjongen van de huid 
  • Verminderen van cellulitis 
  • Detox voor het lichaam 
  • Verminderen van stress 
  • Verbeteren van slaapduur

TERUGBELSERVICE

Vul uw naam en telefoonnummer in, en wij bellen u z.s.m. terug

Direct contact opnemen?

VOLG ONS

Volg ons op Facebook of bekijk onze video's op Youtube