Heb je pijnklachten en ben je op zoek naar een oplossing? FreezeYou Cryotherapie helpt je!

Benefits

Waarom Cryotherapie zo goed voor je is? Simpel!

Door korte tijd in een heel erg koude omgeving door te brengen, zet je een aantal processen in je lichaam in werking. Er komt daarbij enorm veel serotonine en endorfine vrij – stofjes die ervoor zorgen dat je vrolijk en opgewekt bent en waardoor je een ware energieboost kunt ervaren. Daarnaast wordt je huid heerlijk glad, versnelt het je stofwisseling, herstel je sneller na het sporten, slaap je beter en kun je beter tegen stress. Klinkt goed, toch? Voor zulke leuke dingen wil ik het best 3 minuten koud hebben. Hieronder zie je alle voordelen op een rij.

COLLAGEENPRODUCTIE CRYOTHERAPIE

 • De CryoCabine bevordert de collageenproductie waardoor de huid wordt verstevigd en vernieuwd wat zorgt voor een prachtige huid. Daarnaast sluit het poriën waardoor verzachtende stoffen bewaard blijven die de huid een zachte en mooie uitstraling geven. Ook zorgt dit ervoor dat er geen oliën en vuil van buitenaf op de huid verzameld kan worden.

VETVERBRANDING CRYOTHERAPIE

 • Door één bezoek aan de CryoCabine van 3 minuten kan men tussen de 300 en 800 calorieën verbranden. Dit verschilt per lichaamstype. Het metabolisme wordt gestimuleerd en er wordt lichaamswarmte geproduceerd. De naverbranding zorgt er voor dat je zo veel calorieën verbrand.

VOEDINGSTOFFEN CRYOTHERAPIE

 • Onmiddellijk na de blootstelling aan zulke lage temperaturen worden zuurstof en andere benodigde voedingsstoffen voor de spieren en het lichaam sneller doorgepompt. Doordat de bloedsomloop versnelt is een bijkomstigheid dat afvalstoffen ook sneller uit het lichaam verdwijnen.

Voordelen cryobehandeling welness

REACTIE VAN HET LICHAAM  CRYOTHERAPIE

 • Er zijn talloze voordelen van de CryoCabine voor het menselijk lichaam. Het brein krijgt een signaal en wilt het lichaam beschermen tegen de koude door het bloed naar het buikgedeelte te sturen. Na de behandeling wordt het rijke bloed terug door het hele lichaam gepompt. Dit verbeterd het immuunsysteem, stimuleert cel vernieuwing en helpt afvalstoffen te verdwijnen.

GEESTELIJKEBALANS CRYOTHERAPIE

 • Dankzij het vrijkomen van hormonen, waaronder endorfine en neuropeptiden, voelt de sporter/atleet zich voldaan. Er heerst een gevoel van tevredenheid en kalmte in het lichaam. Iedereen weet hoe belangrijk de mentale gesteldheid van een sporter/atleet is voor training en motivatie.

Voordelen cryobehandeling Health

HERSTEL NA EEN OPERATIE CRYOTHERAPIE

 • Het anti-zwelling en anti-ontstekingseffect heeft niet alleen voordelen op het gebied van sport en revalidatie. Ook heeft het een groot esthetisch voordeel. Herstel na cosmetische plastische operaties zou zo kort mogelijk moeten duren. Zwellingen en ontstekingen kunnen door cryotherapie aanzienlijk verminderen.

DEPRESSIE EN ANGST CRYOTHERAPIE

 • Beschikbare onderzoeken laten zien dat cryotherapie een potentiële behandeling, of een ondersteuning op bestaande behandelingen zou kunnen zijn voor het behandelen van depressie en angst. Als er regelmatig gebruik gemaakt wordt van WBC verbetert het slaappatroon en de stemming van de persoon. De hormoonhuishouding verandert en dat heeft meteen effect op de depressie- en angstgevoelen

STRESS VERMINDERT DOOR CRYOTHERAPIE

 • Het stresshormoon cortisol neemt na regelmatige cryotherapie af. Hoe minder er van dit hormoon in het lichaam te vinden is, hoe beter iemand zich voelt. Dit in combinatie met een boost van endorfine en neuropeptiden wordt de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd. Door de automatische reactie van het lichaam om zich te beschermen tegen de kou, krijgt de persoon elke keer na de behandeling een energie boost omdat al het rijke bloed na de behandeling terug wordt gepompt door het hele lichaam.

CRYOTHERAPIE VERBETERD DE BLOEDCIRCULATIE

 • Dit zorgt voor een adequate levering van zuurstof en voedingsstoffen aan lichaamsweefsels. Juist naar beschadigde weefsels wordt extra bloed gestuurd om te herstellen. De kwaliteit van het lichaam wordt verbeterd en het natuurlijk vermogen van het lichaam om afvalstoffen te elimineren wordt versnelt.

Voordelen cryobehandeling bij sporten

VERBETERDE PRESTATIES CRYOTHERAPIE

 • De CryoCabine werkt zowel op spier- en cardiovasculair niveau. Wanneer dit wordt toegepast voor een intensieve training verhoogt het de fysieke prestaties en weerstand van de sporter/atleet. De bloedsomloop versnelt, natuurlijke enzymen, voedingsstoffen en hormonen worden vrijgegeven waardoor de sporter/atleet meer kracht, hogere snelheid en een grotere weerstand tegen vermoeidheid kan bereiken.

HERSTEL NA EEN TRAINING CRYOTHERAPIE

 • Omdat de CryoCabine ontstekingen en zwellingen helpt te verminderen, wordt de (spier)pijn gereduceerd en kan het lichaam zichzelf beter genezen en spierherstel bevorderen. In tegenstelling tot ijsbaden kunt u onmiddellijk na een bezoek aan de CryoCabine de training voortzetten.

ONDERSTEUND BEHANDELINGEN

 • Cryotherapie heeft positieve effecten op de elementen waarop een behandeling is gericht. Het helpt pijn te verminderen, heeft een anti-zwelling en anti-ontstekingseffect en er zijn zelfs studies die aantonen dat de ROM verbeterd na regelmatige een sessie in de CryoCabine te nemen.

 • Daarnaast kan cryotherapie voor mensen met chronische klachten de uitkomst bieden. Denk hierbij aan de klachten die bijvoorbeeld artrose of reumatoïde artritis met zich mee brengen. Door het pijn bestrijdende effect in combinatie met de anti-zwelling en anti-ontsteking zullen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen na een behandeling.

Voordelen Cryotherapie

 • Risico’s op blessures verminderen 
 • Verlichten van pijn
 • Verjongen van de huid 
 • Verminderen van cellulitis 
 • Detox voor het lichaam 
 • Verminderen van stress 
 • Verbeteren van slaapduur

TERUGBELSERVICE

Vul uw naam en telefoonnummer in, en wij bellen u z.s.m. terug

Direct contact opnemen?

VOLG ONS

Volg ons op Facebook of bekijk onze video's op Youtube